Inspiráció a stílusos, lassú élet művészetéhez.

Slow Living Secrets

Slow Living Secrets

Nyári nyitány preppy stílusban

2024. június 07. - Slow Living Secrets

Visszafogott elegancia, kifinomult ízlés. Praktikus, egyben elegáns és az 1950-es évek Amerikájában egészen konkrét üzenete is volt a társadalomban. Ez a preppy stílus, ami máig nem ment ki a divatból.

51096f41-48d9-449d-b6ca-061cb49b336a.jpeg

Letisztult egyszerűség az elit oktatás iránti elkötelezettség jegyében

A preppy stílust az 1950-es évek amerikai egyetemi csapatai teremtették meg, ami visszafogott, elegáns és kifinomult darabokból állt. Az elit egyetemisták sportcsapatai és diákszövetségei a klasszikus és időtlen megjelenés jegyében tűntek ki pasztell színekkel, pólókkal, pulóverekkel és hajtogatott gallérokkal.   

 

Fő üzenete ennek a megjelenésnek a jólét, a kifinomultság és az elit oktatás iránti elkötelezettség volt. A keleti part elit magániskoláinak és egyetemeinek diákjai körében alakult ki, és a jómódú, jól nevelt fiatalok életstílusát tükrözte.

Olyan üzeneteket hordozott magában, mint:

  • a kifinomult ízlés, amelyet az egyszerű, mégis elegáns ruhadarabok és kiegészítők sugalltak,
  • az elit oktatás és a tradíció, amely szorosan kapcsolódott az olyan elit oktatási intézményekhez, mint a Yale, a Harvard, vagy a Princeton egyetemek és a magániskolák, így az ilyen öltözet az ott megszerzett tudás értékét hangsúlyozta,
  • a sportosság és az aktivitás, hiszen a tenisz, a golf, a vitorlázás és más tradicionális sportok fontos szerepet játszottak ebben a kultúrában és az olyan darabok, mint a pólók, a sportcipők és pulóverek a sportos életstílust tükrözték
  • a klasszikus és időtlen divat, amely sosem megy ki a divatból, amelyet az idő is igazolt, hiszen a stílust tükröző darabok a mai napig is divatban vannak.

Az egyszerűség és minőség jegyében ez a stílus tökéletes ha jól ápolt, laza, sportos, de mégis elegáns öltözetre vágyunk. Nem is feltétlenül csak öltözködési stílus ez, már-már inkább életstílus, amely az oktatás, a hagyományok és az aktív élet iránti elkötelezettség értékeit hangsúlyozza. Én személy szerint nagyon kedvelem, mert praktikus és letisztult megjelenést kölcsönöz.

Az antik teniszütőkkel egészen úgy festenek a képek, mintha nem is most készültek volna, de én ezt nagyon kedvelem, hiszen az egésznek a lényege a tradíció és az időtlen elegancia, amely soha nem megy ki a divatból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://slowlivingsecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr4218409241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása