Inspiráció a stílusos, lassú élet művészetéhez.

Slow Living Secrets

Slow Living Secrets

Kutyával a nyaralás: Mire figyeljünk és milyen az ideális kutyabarát szállás?

2024. július 15. - Slow Living Secrets

Sok kutyatartó dönt úgy, hogy kedvencével együtt indul nyaralni, ami nemcsak a gazdik, hanem a turizmus szempontjából is pozitív, hiszen egyre több szálláshely, étterem és látnivaló nyitja meg kapuit a négylábú vendégek előtt. De mire is érdemes figyelni, ha kutyával szeretnénk nyaralni, és milyen egy igazán kutyabarát szállás?

11edf628-56f4-4b53-9d06-c2dd7e9066a3.jpg

Utazás előtti előkészületek

Első lépésként gondoskodjunk a szükséges dokumentumokról és oltásokról. Ha külföldre utazunk, ellenőrizzük a célország beutazási szabályait, melyek tartalmazhatják az állat útlevelének és bizonyos oltások meglétének követelményét. Indulás előtt érdemes konzultálni az állatorvossal is, hogy a célországtól függően milyen dokumentumokra, oltásokra van szüksége a kutyának. 

A szállás kiválasztása

Keressünk kifejezetten kutyabarát szállásokat. A legmegfelelőbb hely kiválasztása során érdemes figyelni arra, hogy a szállás milyen szolgáltatásokat nyújt a kutyák számára, például van-e zárt kert, kutyafuttató vagy éppen kutyaágy és etetőtál.

Kutyabarát strandok és parkok

Fontos, hogy a nyaralás helyszínén legyenek olyan strandok, parkok vagy túraútvonalak, ahol a kutyák szabadon mozoghatnak. Ellenőrizzük előre, hogy hol vannak ezek a helyek, és milyen szabályokat kell betartanunk.

Az utazás kényelme

Ha autóval utazunk, biztosítsuk a kutya kényelmét és biztonságát. Tartsunk rendszeres pihenőket, hogy a kutya mozogni és inni tudjon. Repülőgépes utazás esetén pedig tájékozódjunk a légitársaság szabályairól és lehetőségeiről a kutyák szállításával kapcsolatban.

Milyen az igazán kutyabarát szállás?

Egy valóban kutyabarát szállás több szempontnak is megfelel, mint:

  • a kényelmi szolgáltatások,
  • a biztonságos környezet,
  • a kutyával tartózkodásra  vonatkozó egyértelmű szabályok megléte a vendégek és a kutyák biztonsága érdekében,
  • a közeli lehetőségek a kutyás programokra, vagy a kutyák esetleges orvosi ellátására.

Sok kutyabarát szállás külön programokat szervez a kutyák és gazdáik számára, például közös túrákat, tréningeket, de többségük közelében találhatóak kutyabarát strandok, parkok vagy túraútvonalak is. Emellett jó, ha a közelben van állatorvos is, hogy szükség esetén gyorsan tudjunk segítséget kérni.

A kutyabarát szállások általában biztosítanak kutyaágyat, etetőtálat, és akár üdvözlőcsomagot is a négylábú vendégek számára, mely tartalmazhat játékokat, rágcsálnivalókat és egyéb apróságokat. A kutyabarát szálláshelyek mindemellett biztonságos környezetet is nyújtanak a kutyáknak a szabad mozgáshoz és a többi vendég biztonságához is, mert konkrét előírásokkal mindenki számára egyértelművé teszik, hogy milyen feltételekkel lehet a szálláshelyen kutyával tartózkodni. 

Vitalhotel Sonnenhof - egy igazán kutyabarát szállás az osztrák hegyekben

Már jópár kutyás utazáson vagyok túl, így mondhatni “rutinos” kutyás utazónak számítok. Ennek következtében voltam már olyan szálláson a kutyával, ahol bár szívesen látták a kedvenceket, de azért nem volt kimagasló a szolgáltatás minősége ezen a téren, mert a részletekre nem fordítottak akkora figyelmet, és volt szerencsém már olyan szálláshelyekhez is, ahol viszont kimagasló volt a figyelem a kutyák számára is. 

A közelmúltbeli szállásunk egy tiroli szálloda volt Going-ban, a Wilder Kaiser hegység lábánál, amely kimagasló minőséget nyújtott a kutya kényelmét illetően is. A tartózkodásunk annyira jól sikerült, hogy a Vitalhotel Sonnenhof szállodát az egyik legkiválóbb kutyabarát szálláshelyként tartom számon, ahol eddig megfordultam.

img_20240617_205341.jpg

Mindamellett, hogy a szállás egészen kimagasló szolgáltatásokkal, wellness központtal, szaunával, uszodával, masszázs szalonnal, konditeremmel és egy hatalmas étteremmel rendelkezik, a kutyák kényelmét is maximálisan szem előtt tartják. Azokat a vendégeket, akik kutyával érkeznek, kertkapcsolatos szobákkal várják, ahol a kutyáknak külön törölközőket, kutyalepedőt és sétacsomagot készítenek be a szobába.

img_20240618_210535.jpg

img_20240714_210335.jpg

img_20240714_211013.jpg

img_20240714_211046.jpg

img_20240714_210528.jpg

img_20240619_182958.jpg

A Vitalhotel Sonnenhof festői környezetben helyezkedik el és kiváló választás a pihenésre, feltöltődésre vágyó, kutyás utazók számára. A szállás a Wilder Kaiser hegy lábánál fekszik, így lenyűgöző kilátást nyújt az Alpokra.

img_20240618_210244.jpg

Rendkívül magas színvonalú szolgáltatásai közül kiemelkedik a bőséges, változatos reggeli és vacsora, valamint a személyzet barátságossága és segítőkészsége.

img_1754.jpg

A kutyás vendégek szempontjából plusz pont, hogy a helyi és nemzetközi ételekkel szolgáló szállodai étteremnek külön kutyás részlege is van, ahová kedvenceikkel érkező vendégeket ültetik.

Az év bármely szakaszában ajánlom kutyás utazóknak ezt a szálláshelyet, mert amellett, hogy itt a kutyákat tényleg szeretettel várják, ideális helyen is van a kutyás programokhoz, túrákhoz és a szálloda extrán magas minősége és vendégszeretete elsőosztályú élményt nyújt. 

A szálláshely mindemellett a visszatérő vendégeit jutalmazza is, ugyanis a búcsúzóul kapott kis Sonneneket az újabb látogatás alkalmával be lehet váltani valamilyen szolgáltatásra, vagy akár egy ajándék éjszakára is. 

img_1790.jpg

Bárhová is tervezed az utazásod, kutyával nyaralni felejthetetlen élmény lehet, ha erre gondosan felkészülsz és megfontoltan választod ki a helyszínt és a szállást.

img_20240620_205057.jpg

Az ideális kutyabarát szállás kényelmet és biztonságot nyújt, és figyel a kutyák és gazdáik különleges igényeire is, hogy mindenki számára emlékezetes és pihentető legyen a vakáció. Megéri rászánni az időt a részletes tájékozódásra, az alapos tervezésre, hogy érkezés után már csak a közös kalandok várjanak a kedvenceddel.

A bejegyzés trackback címe:

https://slowlivingsecrets.blog.hu/api/trackback/id/tr618435873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása